lørdag 27. oktober 2012

Du vet du har bodd to måneder i Frankrike når...!?

Du vet du har bodd i Frankrike i to måneder når du har akseptert det faktum at folk ikke snakker engelsk og at du bare får gjøre så godt kan med harkingen og skarringen.
Du vet du har bodd i Frankrike i to måneder når du har akseptert at det ikke er noe som heter "forkjørsrett(/forgangsrett)" for fotgjengere og at sebrastriper egentlig bare er en spøk her.
Du vet du har bodd i Frankrike i to måneder når du har fått din første fartsbot og knust ei bilrute.
Du vet du har bodd i Frankrike i to måneder når det faktum at folk spør om Norge er i Europa ikke får deg til å sperre øynene opp eller sette maten i halsen lenger.
Du vet at du har bodd i Frankrike i to måneder når du har akseptert at du må bruke to"dyner" fordi franskmenn ikke har skjønt konseptet med dyner.
Du vet du har bodd i Frankrike i to måneder når det at folk stirrer på hårfargen din er noe du ikke legger merke til lenger.
Du vet du har bodd i Frankrike i to måneder når du drikker te som om det skulle vært vann.
Du vet du har bodd i Frankrike i to måneder når det at folk har teipet speilet til bilen og at bilene egentlig er mer en eneste stor bulk enn en bil, ikke lenger får deg til å stoppe eller å løfte øyenbrynene.
Du vet du har bodd i Frankrike i to måneder når du begynner å digge musikken som blir spilt på fransk radio, musikk du aldri ville hørt på i Norge.

Jeg har bodd i Frankrike i to måneder.

1 kommentar:

  1. Det er ikke første gang du er eksotisk, Idunn!
    Likte den om at de spør om Norge er i Europa! :)

    SvarSlett